Gyakran Ismételt Kérdések

Szeretnék egy tárgyat (tükröt, karnist, függönyt stb.) kérni!

A lakás felszereltsége úgy adott, ahogy van, amikor kiadtuk bérbe. Apróbb dolgokat, mint például tükör, függönytartó stb. nem áll módunkban biztosítani, mert túl sok papírmunkával és utánajárással jár a lebonyolítása (szerződéshez függelék kell, kiszámolni az új bért, az új függeléket le kell jelenteni a pénzügynél stb). Nagyobb dolgok, mint például egy mosógép vagy hűtőszekrény, megoldható. Ennek az eljárása: írásos kérést kell letenni az irodánkban. Kiszámoljuk, hogy mennyivel fog megnőni a bér és ha Ön ezt elfogadja akkor elkészítjük a szerződés mellé a függeléket.

Szeretnék egy hűtőt / mosógépet / bútort / kanapét!

Írásos kérést kell letenni az irodánkban. Kiszámoljuk, hogy mennyivel fog megnőni a bér és ha Ön ezt elfogadja akkor elkészítjük a szerződés mellé a függeléket.

Meg szabad-e fúrni a falakat?

Nem, de, ha mégis megfúrja, akkor a lakás visszaadásakor helyre kell állítani az eredeti állapotot. Ha nem kerül visszaállításra, akkor a garanciából visszatartjuk a helyreállítás költségét.

Van-e kiadó lakásunk?

Itt láthatóak az aktuális kiadó lakásaink: https://apartments.hilcon.ro/hu/0/kiado-ingatlanok. Lakásaink nagyon keresettek, ha nem talál kiadó lakást, itt lehetősége van feliratkozni a várólistánkra: https://apartments.hilcon.ro/hu/varo-lista-feliratkozas.

Mennyi a havi bér egy lakásban?

Több lakásunk is van, lakásonként nagyon eltérőek lehetnek az árak, attól függően, hogy a városban hol helyezkedik el, hányadik emeleten van és mennyire van berendezve, bebútorozva, gépesítve.

Fizetni próbáltam online, de nem sikerült.

Néha a technika kibabrál velünk. Ha a „Feldolgozás alatt” üzenetet kapta, megkérjük jelezze ezt felénk, hogy töröljük ezt a státuszt. Ezután újra meg lehet próbálni a kifizetést.

Meg tudom nézni valahol, hogy mennyit kell fizessek?

Igen, a ”My Hilcon” applikációban vagy online, a https://my.hilcon.ro weboldalon nyomon követhetőek a számlái. Itt láthatóak a lejárt vagy a hamarosan lejáró határidejű számlák is. Ugyanakkor telefonon is tudunk tájékoztatást adni a számlaegyenlegről: 0371-78.78.00

Felszámolnak garanciadíjat?

Igen, minden lakás kiadásakor két-három hónapnyi bérnek megfelelő garanciát számolunk fel.

Mikor térítik vissza a garanciát?

A garancia értékét a bérleti szerződés lejárta után térítjük vissza, miután minden közüzemi számla kiegyenlítésre került.

Milyen időszakra lehetséges lakást bérelni?

A minimális bérleti idő 1 év, ennél rövidebb időszakra sajnos nem áll módunkban lakást kiadni. 

Mi az eljárás abban az esetben, ha nincs kiadó lakásuk, de tudok várni, a jövőben a Hilcon Apartments-től szeretnék bérelni?

Szeretnénk minden érdeklődő számára lakást biztosítani, de sajnos lakásaink száma korlátozott. Erre az esetre találtuk ki a várólistát, amire bárki feliratkozhat: https://apartments.hilcon.ro/hu/varo-lista-feliratkozas

Ha üresedés van vagy új lakás kerül a kínálatunkba, kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot.

Milyen lehetőségeim vannak a közköltség illetve bér fizetésére?

Minden költség kifizethető online a https://my.hilcon.ro/ oldalon vagy a “My Hilcon” applikáción keresztül. Ha nincs lehetősége az online fizetésre akkor személyesen is fizethet a pénztárunknál, hétfőn 09:00-11:00 között vagy kedden 14.00 - 15.30 között.

Nem sikerült az online kifizetés a „My Hilcon-on” keresztül, mit tegyek?

Kérjük a sikertelen kifizetést jelezze nekünk azonnal e-mailen vagy telefonon: suport@hilcon.ro vagy 0371-78.78.00.

A sikertelen kifizetést meg lehet ismételni, miután mi töröltük a státuszát.. Illetve lehetőség van arra is, hogy küldjünk Önnek egy fizetős linket az euplătesc.ro szolgáltatáson keresztül.

Hogy kell eljárnom, ha problémám adódik a bérelt lakással?

Az észlelt problémákat jelezheti a https://my.hilcon.ro felhasználói fiókjában a Hibabejelentés menüpont alatt, email-en a suport@hilcon.ro címen vagy telefonon a 0371-78.78.00-ás számon.

Szükséges cserélnem a személyi igazolványomat (buletint) beköltözéskor. Mi a teendő?

A személyi igazolvány cseréhez a következőkre van szükség: 

1. A Hilcontól kapott szerződés egy példányban, eredetiben.

2. Ha szerződéshosszabbítás történt, akkor az Act aditional amivel hosszabbítottunk.